Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör stadskärnan tryggare och mer tillgänglig

Streetfood-festivalen på Stora torget i Södertälje den 10–13 oktober visade hur det kan se ut i centrala Södertälje när det är som bäst: festligt, folkligt, fullsatt.

Anmäl text- och faktafel

Det finns även andra åtgärder som vi menar kan och bör genomföras för att vår stadskärna ska bli tryggare och mer inbjudande att vistas i inte minst för den äldre delen av befolkningen.

Dit hör att se över beståndet av hjärtstartare i syfte att göra dessa mer kända och tillgängliga – något som skulle kunna rädda liv.

Vidare finns ett stort behov av sittplatser i stadskärnan i allmänhet och Lunagallerian i synnerhet.

För att öka tryggheten bör även närvaron av polis och ordningsvakter förstärkas. Invånare av alla åldrar måste kunna känna sig säkra att vistas ute på gator och torg utan att behöva riskera liv och hälsa!

Och när det gäller aktiviteterna på torget bör våra styrande politiker se till att det myllrar av liv även de dagar då det inte är streetfood- eller annan typ av marknad. I dag ligger torget tyvärr öde och övergivet de flesta dagar i veckan.

Tommy Hansson (SD)

ledamot i fullmäktige

Andreas Birgersson (SD)

ledamot i fullmäktige

Alex Nilsson (SD)

ledamot i fullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare