Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner välkomnar nya ansvaret

Boel Godner välkomnar att arbetsmarknadsminister Ylva Johansson får en större roll inom flyktingmottagandet.– Det är bra att hon inte kallas integrationsminister.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) ska ta ett bredare och mer övergripande ansvar för etableringen av nyanlända, presenterade Stefan Löfven.

– Den förra regeringen hade en integrationsminister (Ullenhag) men ingen integrationspolitik. Nu har det varit tvärtom. Men jag vidhåller att man inte ska ha en person som kallas integrationsminister, det ger fel signaler, menar Boel Godner som politiskt leder en kommun som med sitt stora flyktingmottagande lär få med Ylva Johansson att göra.

– Jag hoppas att hon kommer hit på ett besök snart. Det vore trevligt och bra, menar Boel.

Boel Godner berättar att et funnit önskemål om att regeringens ka ta ett bredare grepp om frågan, och att frågan ska prioriteras. Och att Ylva Johansson nu får ett större ansvar tycker Godner är bra.