Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner tror inte på extra pengar i vårbudgeten

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Efter en vår där bland andra Boel Godner påpekat att man kräver åtgärder från regeringen vad gäller integrationsfrågan får Södertälje på onsdagen svar på vad regeringen vill satsa på när vårpropositionen presenteras.

Annons

Från Södertäljes sida har Boel Godner (S) varit tydlig med att man dels vill få hjälp med att sprida ut flyktingmottagandet i landet, dels få hjälp med kontrollen av trångboddheten av de nyanlända.

– Regeringen vet läget i Södertälje och visst skulle vi behöva extrapengar. Jag hoppas att de kommer med något bra för Södertälje, men jag har inga större förhoppningar. Hade integrationsminister Erik Ullenhag varit på plats för att presentera budgeten hade jag haft större förhoppningar, säger Boel Godner.

Nu är det skatteutskottets Fredrik Schulte (M), arbetsmarknadsutskottets Christer Nylander (FP) och lokale Robert Halef (KD) som tillsammans med Centerns gruppledare Tage Gripenstam som presenterar vårpropositionen.

– Men något som påverkar Södertälje borde de komma med eftersom de kommer hit, resonerar Boel Godner.

Regeringens vårproposition

På onsdagen presenterar regeringen sin vårproposition, bland annat i Södertälje.

Den brukar innehålla rikt­linjer för den ekonomiska politiken och budgetpoli­tiken, sällan några nya anslag.

Höstens budgetproposition gäller främst anslagen och inkomsterna för det efterföljande året.

Vårpropositionen inne­håller förslag om budget­arbetets långsiktiga inriktning. Men i vårpropositionen lämnas ofta ändringsbudget för året.

Riksdagen beslutar om vårproposition­en i juni.

Källa: Wikipedia