Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner saknade löften från Löfven

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Alla som vill något i svensk politik kom till Gotland i går. Så Södertäljes Boel Godner var på plats – liksom tusentals andra när Almedalsveckan inleddes i regn.

Regnet hindrade givetvis inte årets största politiska spektakel att starta. Men paraply var dagens pryl, och det var svårt att se alla intressanta deltagare bakom regnkläder. Tills det var dags för Stefan Löfvens (S) tal.

Kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S) inledde sin politikervecka med att lyssna på sin partiledare.

– Jag tycker han var bra. Självsäker och tydlig, kraftfull med känslor. Sen saknade jag väl kanske några vallöften, sa hon efteråt.

LT lyssnade på Löfvens tal, det som många tror blir lite vägledande för debatten, ihop med Godner.

Hon applåderade ofta, fotograferade också. Och blev störd rätt ofta då hon hälsade på vänner och kollegor.

– Det är klart att det är flest socialdemokrater här. Men också andra. Imponerande många, sa Boel – utan paraply i hand.

– Även om jag inte är med på så många program här träffar man otroligt många här. Jag har varit här många, många gånger och aldrig sett så stor publik, säger hon.

Publiksiffran landade på 5500 för Löfven, hela Almedalen var fylld med folk.

– Det är ett viktigt tal, och när han tog upp jämställdheten på ett så bra och fyndigt sätt fick han med sig publiken ordentligt.

”Det här förbannade uppdelandet i vi och dom, är över. Tack och adjö” sa Löfven och Boel skrattade och applåderade.

– Under valår blir det valtal i Almedalen, så är det alltid. Jag var kanske lite nervös för talet innan, men det gick bra.

LT och Boel Godner träffade också Jenny Madestam, statsvetaren från Södertälje, efteråt.

– Han får betyg tre av fem. Det var okej, bra men långt och lite hattigt, och egentligen bara ett nytt löfte. Han lär få kritik för att han inte tog upp finansieringen, sa Jenny Madestam och hastade vidare.

För Boel väntar debatt med moderaternas Tove Liefvendal i morgon. Samt möte med företagare som vill etablera sig i Södertälje.

– Det är här det händer. Även om det kanske inte riktigt är min grej. Jag reser hem igen på torsdag. Det räcker, sa Boel med ett leende.

– Men Almedalen är en enorm tillgång och bra för alla som vill påverka.