Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner (S) på plats i Paris: "Scania är ett ljuvligt företag"

Södertäljes kommunstyrelseordförande Boel Godner är en av de specialinbjudna gästerna när Scania lanserar sin nya lastbil i Paris:– Oerhört stort.

Förra veckan var hon i New York, nu är hon i Paris.

–Det är första gången jag representerar Södertälje utomlands, här i Paris. Och det är väldigt hedrande, viktigt och stort, säger Godner (S).

Scania har valt att förlägga sin lansering av sin nya lastbil i Paris och då det är av yttersta vikt för Södertälje som kommun är kommunens högsta politiker på plats.

Under tisdagsförmiddagen deltog Boel Godner med bland andra infrastrukturminister Anna Johansson (S) och många andra, som förre FN-chefen Kofi Annan vid ett ”runda bordssamtal”.

När blev du lastbilsexpert?

– Sedan jag blev kommunstyrelsens ordförande i Södertälje har jag blivit väldigt intresserad av Scania. Det är ett fint och ljuvlig företag. Det som händer här i Paris är en världsnyhet som är fantastiskt stor. På högsta nivå.

Så det är bland det största du varit med om i din roll?

–Ja, utan tvekan. Det är ett hållbart projekt för miljön och det lär också innebära att produktionen fortsätter i Södertälje, att jobben stannar.

Hur stor är kommunens delegation i Paris?

–Det är bara jag och David (Strömberg, kommunalrådssekreterare. Och vi kommer hem i morgon, onsdag.

Ursäkta en apart fråga: men i kommustyrelsehandlingarna saknas beslut om ny parkeringsstrategi. Hur går det med de förhandlingarna?

–De stannade upp under sommaren. Vi försökte få till en bred uppgörelse under förhandlingar i Almedalen. Men det finns tid att få till en uppgörelse innan nästa kommunstyrelse.