Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner positiv till ny ansvarig för integration

Boel Godner välkomnar att arbetsmarknadsminister Ylva Johansson får en större roll inom flyktingmottagandet:– Men det är bra att hon inte kallas integrationsminister.

I går meddelade statsminister Stefan Löfven att arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) ska ta ett bredare och mer övergripande ansvar för etableringen av nyanlända.

– Den förra regeringen hade en integrationsminister (Ullenhag) men ingen integrationspolitik. Nu har det varit tvärtom. Men jag vidhåller att man inte ska ha en person som kallas integrationsminister, det ger fel signaler, menar Boel Godner som politiskt leder en kommun som med sitt stora flyktingmottagande lär få med Ylva Johansson att göra.

– Jag hoppas att hon kommer hit på ett besök snart. Det vore trevligt och bra, menar Boel.

Boel Godner berättar att det funnits önskemål om att regeringen ska ta ett bredare grepp om frågan och att frågan ska prioriteras. Att Ylva Johansson nu får ett större ansvar tycker Godner är bra.

Stefan Löfven:

– Hon kan nu ta politiska initiativ som ligger på en annan ministers område (läs miljöpartisterna Fridolin och Kaplan). Vi måste ha den här helhetssynen och det är lättare om en får den huvuduppgiften, sa han på presskonferensen då ommöbleringen tillkännagavs.