Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner om P-förslaget: "Ska finnas pengar avsatta"

Kommunen har inga tankar på att samarbeta med landstinget för att lösa parkringsfrågan vid sjukhuset. – Om landstinget lägger fram det förslaget tittar vi på det, äger Boel Godner. 

– Det är viktigt att det blir av, men det ska finnas pengar avsatta av landstinget för det här, säger Boel Godner (S), kommunalråd i Södertälje kommun.

Hon hoppas att fastighetsägaren Locum snart börjar bygga det utlovade parkeringshuset på sjukhusets mark.

Om de skulle vänta i tio år, vad tycker du om det?– I praktiken kan de säkert det, men det vore olyckligt med tanke på att det blir en stor arbetsplats. Framför allt olyckligt för sjukhuset.

Hon säger att kommunen godkänt att bygga ett p-hus och att det sagts att det finns finansiering.

– Sen vet jag att landstinget ser över alla investeringar nu eftersom man har dålig ekonomi. Men jag hoppas det här fortsatt ingår i investeringsbudgeten.

Skulle ni kunna tänka er ett samarbete för att få platser till idrottshallarna intill?– Det är inget vi diskuterat, vi får se om det kan bli aktuellt. Om landstinget lägger fram det förslaget tittar vi på det.

Hur ser era alternativa parkeringslösningar ut när multihallen byggs?– Diskussioner pågår men det finns inga beslut så jag vill inte föregå det. Vi planerar det parallellt med bygget av multihallen där vi hoppas sätta spaden i backen så fort som möjligt.