Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner om Ostlänk-utspelet: ”Oroande”

Regeringens utredare vill skjuta Ostlänken på framtiden.– Det är olyckligt och oroande, säger kommunalrådet Boel Godner (S).

Annons

I måndags blev Trafikverkets förslag på hur Ostlänken – höghastighetsjärnvägen mellan Järna och Linköping – ska dras genom Hölö och Järna offentligt.

Bara ett par dagar senare gjorde Gunnar Alexandersson, regeringens utredare av den svenska järnvägens framtid, ett uttalande som verkligen inte välkomnas av Södertäljes Boel Godner och politiker i andra berörda kommuner.

– Jag tycker att man borde avvakta tills man har rett ut vilken trafik vi ska ha på banorna och vilka som ska köra tågen och var man ska köra, sade Gunnar Alexandersson på Transportforum i Linköping enligt SVT.

Boel Godner är inte glad över hans uttalande, men heller inte helt överraskad.

– Vi ska göra allt för att påminna om varför beslutet om Ostlänken togs en gång. Regionen växer och vi behöver kunna ta oss fram på ett bra sätt, säger hon till LT.

Ett möte mellan Boel Godner – och hennes kollegor i Linköping, Norrköping, Nyköping och Trosa – och näringsminister Mikael Damberg (S) och infrastrukturminister Anna Johansson (S) är redan inbokat till slutet av januari.

Boel Godner vill inte att Ostlänken blir en del av den så kallade Sverigeförhandlingen. Då riskerar järnvägsbygget att försenas, tror hon.