Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner om bilbränderna: ”Ett misslyckande”

Att stävja bilbränderna i Södertälje är en prioriterad uppgift, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Hittills i år har nära 60 bilar brunnit i Södertälje. De flesta i Ronna och Hovsjö. Senast natten till fredag brann en bil på Granövägen.

Att stävja bränderna är en viktig fråga, men svår att lösa, medger Boel Godner.

– Det är svårt. Vi har områden där det finns en social oro som dyker upp ibland. Vi måste förebygga att människor uttrycker sin frustration med att sätta eld på bilar.

Hur, är frågan? Att skjuta till extra resurser till skolorna är en väg att gå.

– Vi tittar på det nu. Det är vår stora prioritering redan, vi har extra resurser till Hovsjöskolan och några andra, där elevpengen är större. Nu diskuterar vi ytterligare åtgärder, säger Godner, utan att specificera vilka.

Vad finns det för brister att täppa till?

– Det handlar om förebyggande insatser för barn och unga. Det är ingen tvekan om att Hovsjö och andra områden är socioekonomiskt svagare, där har vi ett uppdrag att göra.

Är de många bilbränderna ett politiskt misslyckande?– Det är ett misslyckande så till vida att det är en oro för framtiden, att man inte får de förutsättningarna man har rätt till.

Senare i april ska Boel Godner träffa en grupp upprörda Hovsjöbor som vill få svar på vad den rödgröna majoriteten gör för att dämpa oroligheterna.

– Det är inget dramatiskt, men jag behöver lyssna på vad de boende säger och hur de ser på utvecklingen.