Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner kritisk till Kinos planer

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) ser inte att anläggningsboende i Södertälje som möjligt, eller viktigt. – Vi har fullt upp med Ebo.

Annons

Samma dag som Boel Godner blev tillfrågad om trångboddhet i SR Ekot, och där hon sa: ”Jag hatar Ebo”, kommer Nuri Kinos utspel om att starta ett asylboende för enbart kristna

i Södertälje.

– Jag har svårt att se hur det skulle fungera. För det är migrationsverket som bestämmer om asylboenden, och anvisar vem som ska bo där. Sen tar vi i Södertälje redan emot långt många fler flyktingar än andra kommuner genom Ebo-lagen. Jag ser inget behov av ett asylboende här.

– Och ja, jag sa att jag hatar Ebo i radion, och det har jag sagt tidigare, det står jag för.

Förklara?

– Det har hänt en del i Sverige på senaste tiden och det blir bara mer och mer ojämlikt. Det senaste tio åren har vi tagit emot 8 847 flyktingar, flyktingar med uppehållstillstånd, medan rika Danderyd tagit emot 265, och försöker slippa undan fler. Och det är Ebo som givit detta resultat. Våra barn får ofta sämre möjligheter att få bra utbildning än barnen i Danderyd, denna orättvisa är bedrövlig, säger Boel Godner.

Fotnot: Ebo-lagen innebär att den asylsökande har rätt att bosätta sig var man vill. Ofta där släktingar redan bor.