Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner kräver svar av Bohlin

Boel Godner (S) kräver ett möte med landstingsrådet Ella Bohlin (KD).– Jag hoppas att de tar tag i problemet med att barnavårdscentralerna lämnar där de behövs bäst. Boel Godner (S) kräver ett möte med landstingsrådet Ella Bohlin (KD).

Förra sommaren kom beskedet att BVC Hovsjö lades ner. Och nu har nästa BVC, den i Lina/Ronna som också drivs i privat regi, begärts om nedläggning.

– Det här är inte kommunens ansvar, men jag måste stå på medborgarnas sida här och ifrågasätta hur landstinget handlar. Jag tycker att även länet borde ha ett utjämningssystem, som vi har med skolorna. Att man inte bara kan lägga ner ett BVC där det är svårjobbat, utan snarare tvärtom. Där de behövs mest, i socioekonomiskt svaga områden som Hovsjö och Ronna, måste de finnas och ha bra resurser, menar Boel Godner.

På grund av vetskapen om att snart två av de sex BVC som finns (fanns) i Södertälje försvinner har Boel skrivit ett långt brev till Ella Bohlin.

Och fått svar.

– Jo, vi ska träffas på onsdag i nästa vecka. Jag hoppas på att få svar vad som händer med barnavården i Södertälje då, säger Boel.

Att Södertälje kommun, via sin sociala investeringsfond, satsat en hel del miljoner för att starta familjecentraler i just Ronna, men att det kräver ett samarbete med en BVC, gör det hela ännu mer intressant.