Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godner: ”Det är dags för nytt ledarskap”

Sökandet efter ny stadsdirektör börjar redan i morgon.– Det är dags för nytt ledarskap i Södertälje kommun, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

För Boel Godner kom kollegan Martin Andreaes besked att han slutar som stadsdirektör i Södertälje inte som en överraskning.

– Jag har vetat länge att sökt andra jobb. Jag önskar honom all lycka till i Norrköping.

Precis som Andreae tycker hon att tiden är inne för ett byte.

– Vi rekryterade Martin när vi var inne i en mycket tuff period och behövde skapa ordning och reda i organisationen och ekonomin. Det har han verkligen bidragit till, säger Godner.

Uppgiften för nästa stadsdirektör blir att utveckla de satsningar som påbörjats säger Godner. Som omvandlingen av centrum, Södertälje science park och bygget kring kanalen.

– Det som var viktigt med Martin var hans stora erfarenhet. Nu känns det som att vi behöver en inkluderande, samlande stadsdirektör som tar vara på varje enskild medarbetares kompetens, säger Godner.

I morgon tisdag presenteras en tillförordnad stadsdirektör som börjar den 1 april och sökandet efter Andreaes efterträdare påbörjas. Än så länge finns inga kandidater, först ska kompetenskraven preciseras.

– Många ska få vara med och tycka till, jag gillar det. Både bland tjänstemän och politiker. Sen sker rekryteringen efter konstens alla regler. Det kan ta ett par månader, säger Boel Godner.

Läs även: Stadsdirektören lämnar Södertälje