Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God jul alla generösa läsare!

Tack, alla Södertäljebor, Nykvarnsbor och företagare, för att ni tänker på era medmänniskor inför julen!

Vi har fått in 1 043 Julkassar i år eller 260 750 kronor. Det är rekord! Förra året, som också var första året för Julkassen, fick vi in lite drygt 200 000 kronor.

Våra medarbetare som bevakar utdelningen av Julkassen är berörda när de kommer tillbaka.

Berörda av de alldeles vanliga människorna som behöver mat, berörda av skammen de ser, rörda av att det är så många som skänkt pengar och rörda av medarbetarna i Pingstkyrkan.

Tillsammans gör vi Södertälje lite varmare. Och det behövs, särskilt detta år när årets tillbakablickar i medierna kommer att handla om terrordåd, IS, krig och flyktingkatastrofer.

Ni har också bidragit med 1 842 julklappar genom LT-klappen. Några av er har lämnat in dem på redaktionen. Vi har nyfiket tittat i påsarna ibland. Några har ägnat timmar åt att sticka varma tröjor, mössor och sockor till små barn. Andra har köpt presentkort, leksaker och schampo. Men alla har det gemensamt, att de haft någon annans bästa för ögonen.

Det är färre LT-klappar än tidigare år. Förra året fick vi in 600 fler. Men jag inbillar mig, och hoppas, att antalet klappar till behövande i stan totalt ändå är fler än förra året. Kringlan har samlat in julklappar med Rädda Barnen för första året och Quality Park Hotel samlar in i till förmån för Kvinnojouren liksom förra året.

I dag hoppas jag att ni alla får njuta av god mat, trevligt sällskap och kanske en julklapp!

God jul och ett gott nytt år, alla läsare!