Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glödhet Bizaca sänkte Borås

Södertälje Kings sänkte toppkonkurrenten Borås med 90-73 på bortaplan på lördagen. Kings Toni Bizaca hade en dag då allt stämde och satte 34 poäng.

Annons

Bortamatch mot ett formstarkt Borås som vann i Europe cup i veckan. Inga problem för sjukdomshärjade Södertälje Kings. Laget tog rygg på Toni Bizaca, som var hetare än den feber som slagit ut halva laget den senaste veckan. Den vassa forwarden gjorde de fem första poängen i en match där han totalt satte 34, snyggt fördelat på 18 i första och 16 i andra.

Bizaca gjorde poäng på alla sätt, han sköt treor efter sin patenterade stegfint, tog bollen till korgen och la i poäng efter att ha tagit offensiv retur.

Han fick, offensivt, främst assistans av Chris Czerapowicz, som skickade i 26 poäng.

Samma duo som länge höll Kings levande i bortamatchen i Europa mot turkiska Gaziantep i veckan.

- Vi hade en väldigt bra rytm offensivt, vi hittade rätt spelare i rätt lägen. Och Toni och Chris hade en bra kväll, de var heta. Men nästa match kan det vara någon annan, sade Kings coach Vedran Bosnic.

Som trots allt, som vanligt, hittade grunden till segern på andra sidan planen. I defensiven - Kings höll Borås på elva poäng i första perioden (11-20) och kopplade ett fast grepp om matchen redan då.

Borås lyckades faktiskt aldrig göra det spännande efter det. Kings var loss till 15 i period två, inna Borås fick ner det till elva. I tredje perioden var maginalen som mest 19, innan Borås fick ned det till elva på nytt. Men Kings gjorde de fyra första poängen i fjärde perioden och under större delen av perioden var marginalen runt 15 poäng, som mest 20.

Det var en odiskutabel seger, där Kings gjorde poäng både ute på golver och under korgen och samtidigt kontrollerade Borås defensivt - Omar Krayem kom loss ibland, men han tar en del avslut av en typ som få försvar kan stoppa, och får han i dem är det inte mycket att göra. Och Borås bolltrollare noterades också för sex turnovers.

- Vi spelade bra försvar och fick dem att ge bort bollen, vi gjorde precis det vi hade pratat om och vi stod upp riktigt bra redan från start. Det var en bra reaktion från killarna. Det kändes viktigt efter den här veckan, men alla sjukdomar vi har haft, säger Vedran Bosnic.

- Men jag kan inte säga att jag är överraskad. Vi visste att det var en viktig match och vi har jobbat hela säsongen på att komma förberedda till alla matcher. Och vi hade en bra träning tillsammans inför den här matchen, där vi pratade igenom vad vi skulle göra.

Fakta Basketligan

Borås-Kings 73-90

(11-20, 22-24, 20-20, 20-26)

Poäng, Borås: Omar Krayem 23, Jakob Sigurdarsson 15, Christian Maråker 11, Toni Vitali 9, Mike Palm 9, Adama Darboe 3, Emil Lundstedt 3.

Poäng, Kings: Toni Bizaca 34, Chris Czerapowicz 26, Skyler Bowlin 10, Aaron Anderson 7, Nick Spires 7, Dino Pita 3, Mike Joseph 3.

Returer: 30-36.