Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädje över nytt apotek: ”Det behövs”

De boende i Fornhöjden slipper åka långt för att hämta sina mediciner. I går öppnade deras alldeles egna apotek.

Regnet öser ner i Fornhöjden centrum men på hörnet av Tempo lyser färgglada ballonger upp det grå vädret. Ett apotek från kedjan GSM Apotek har slagit upp sina portar för invigning och de boende verkar minst sagt förtjusta.

– Det här apoteket behövs mycket, det bor många äldre här omkring. Jag är så lycklig, säger Maria Rakoczy, 70, som precis stuckit in huvudet i affären.

Ägaren Mustafa Mohamed visar henne runt i affären.

– Framförallt finns det ett behov av det här apoteket, vi vill gynna hela området, säger han.

Boris Petronovic säger hela Fornhöjdens centrum är den som dragit i gång projektet. Han säger att det närmaste apoteket är antingen Sjukhuset eller Willys Weda, som båda ligger ett par kilometer bort. Nyfikna besökare tittar in.

– Vi har inte ens klippt bandet och folk kommer in under, skrattar Mustafa.

Det börjar bli dags att klippa bandet och han presenterar sina”hemliga vapen”, ”sina byggstenar”. Han ger dem var sin sax. Boris Petronovic, Gustav Allard från Visma och David Freijd från SEB klipper i det färggranna bandet, som faller till marken. Apoteket i Fornhöjden har öppnat.