Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glada besked för pendlare – senare kvällsavgångar till och från Sörmland

Från och med den 9 december gäller en nya tidtabell för Sörmlandspilen och Nyköpingsbanan. Pendlarna från Stockholm/Södertälje till bland annat Katrineholm får en bättre anpassad avgångstid på eftermiddagarna.

Anmäl text- och faktafel

Andra söndagen i december byter tågen tidtabell. I år har Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet försökt spegla de resebehov som finns och i årets tidtabell finns fler sena kvällsavgångar på fredagar och lördagar.

Detta gäller från Stockholm med både Sörmlandspilen (mot Hallsberg via Flemingsberg, Södertälje, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker) och på Nyköpingsbanan (mot Norrköping via Flemingsberg, Södertälje, Vagnhärad, Nyköping och Kolmården).

Tåg nummer 139 (Sörmlandspilen mot Hallsberg via Flemingsberg, Södertälje, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker) kommer att avgå tidigare, klockan 15.28, vilket betyder att det kommer vara i Södertälje klockan 15.50.

– Vi vet hur viktig denna avgång är för pendlarna och från december har vi efter intensiva samtal med Trafikverket fått till en avsevärt bättre avgångstid än den nuvarande. Vi önskade att avgången skulle ligga ytterligare några minuter senare, men det var tyvärr inte möjligt i år, säger Åsa Bjerke, avdelningschef på Sörmlands kollektivtrafikmyndighet, i ett pressmeddelande.