Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gick till attack mot supporterbuss med baseballträ

Efter Halmstads segermatch mot Assyriska på Södertälje fotbollsarena utspelade sig våldsamma scener. Vinnarlagets supporterbuss stormades av flera personer, varav en beväpnad med baseballträ.

Annons

Tre rutor på minibussen slogs sönder efter matchen utanför arenan. De upprörda stämningarna startade efter matchen, där Halmstad besegrade Assyriska med 2-0.

– Allt började när våra supportrar firar segern. En av deras bollkallar börjar skjuta bollar och spottar mot oss. En publikvärd kommer också och gapar och skriker. Då reagerar våra supportrar på det, säger Jesper Uhlén, tidigare ordförande i Bollklubben Support, numera SLO, Supporter Liaison Officer.

Läget ska sen ha lugnat ner sig, men när Halmstadssupportrarna kommer ut till minibussen står flera personer och väntar.

– När grindarna öppnas och vi ska åka attackerar de bussen, en av dem har ett baseballträ, säger Jesper Uhlén, som dessutom menar att en ordningsvakt blev misshandlad efter matchen.

– Han kastas i backen. Sen ser vi en person stå med vaktens batong, så vi antar att de slår honom med den.

Efter attacken på minibussen åkte supportrarna till Ingomacken intill och ringde polisen som eskorterade dem ut ur Södertälje.

– Vi har försökt laga en del med silvertejp, men det är ingen tropisk värme här inne direkt, säger Uhlén som när LT når honom sitter i den demolerade bussen på väg hem mot Halmstad – en sträcka på 50 mil.

– Vi kommer att polisanmäla det här, Under de 15 år som jag varit engagerad har jag aldrig varit med om något liknande, säger han.