Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ger med ena handen – tar med den andra

Jag får tacka statsminister Stefan Löfven (S) för höjningen av min pension med 57 kronor i månaden – och för den samtida minskningen av tjänstepensionen.

Det blev alltså inte mer pengar för min del, och många med mig.

Före jul kunde man läsa stora rubriker i pressen om att pensionärerna får mer i plånboken när pensionerna höjs med 300–400 kronor.

Lögn och svek, vill jag kalla det. Man ger från ålderspensionen och tar tillbaka från tjänstepensionen.

Kanske tror de regerande i regeringen att bara för att vi blivit till åren komna inte kan räkna och förstå. Men där tar ni fel.

Har nyligen kunnat läsa att utrikesminister Margot Wallström (S) kommer få 22 miljoner kronor i pension. Inte för att jag vill jämföra mig med henne, men tar detta som exempel för att ni ska kunna se skillnaden och hur politiker räknar.

Ja, Löfven, nog om detta. Tack för mina 57 kronor. Jag kanske har råd att gå på teater om jag sparar i några månader. Eller ta en fika på stan.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel