Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gehrke vet hur man stoppar Plannja

Södertälje Kings ryckte upp sig ordentligt innan juluppehållet. Visserligen förlorade de sista matchen borta mot Norrköping, men innan dess hade de tre raka vinster.

Dessutom tog de sin första bortaseger. Laget klättrade därmed uppåt i tabellen och ligger nu på en åttondeplats, vilket betyder slutspel. En av segrarna kom mot Plannja i Täljehallen. Men på hemmaplan är luleålaget vassare. Något Kings tränare Torbjörn Gehrke är förberedd på.

– Självklart har vi speciell taktik mot dem och deras bästa spelare. Först och främst måste vi stoppa playmakern Håkan Larsson och Brandon McKnight.

Kings har haft ledigt i två veckor. Det har inte Plannja. De spelade i mellandagarna och vann borta mot Jämtland med 83-58. De ligger trea i tabellen och enligt statistiken det svåraste laget i serien att göra poäng på.

– Ett högt tempo brukar fungera bra för att göra poäng mot dem. Vi ska springa mycket och komma till snabba avslut, säger Gehrke.