Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge hjälp till ­hemlösa

Kommun- och landstingspolitiker och tjänstemän har en sak gemensamt – de lever i en ­illusion. De studerar statistik och kommer fram till antalet hemlösa. Ser vi till Stockholms stad är den siffran ­enligt mig felaktig.

Dessa uppgifter förmedlas även till andra genom media, därigenom tror människor på detta. Tv och radio har omkring jul de senaste 15–20 åren gjort inslag om hur synd det är om dessa psykiskt sjuka och missbrukare. Resterande del av året finns de inte.

Tjänstemän och politiker kommer fram till sina uppgifter genom att räkna på dem som är mantalsskrivna. Inget kunde vara mer fel.

Den exakta summan är omöjlig att upplysa om, men dubblera antalet och du kommer närmare sanningen. Vi har nu en extremt kall vinter. Allt fler fryser ihjäl sovande på gator, i trapphus, på vindar och i kloaker. Troligtvis ser inte ”vanliga svenskar” något, de vill inte veta. De anser sig leva i en extrem ekonmisk kris – samtidigt köpte vi julklappar till varandra för drygt 17 miljarder kronor.

Borgerlig eller socialistisk regering? De har gjort exakt lika mycket under olika år, det vill säga ingenting.

Rent befolkningsmässigt har vi det rikaste landet i världen. Kostnaden för att hjälpa människor att överleva i Södertälje kommun, Stockholms stad, Göteborg och övriga landet är extremt liten.

Ge människor lite värme och mat.

Om inte detta sker måste jag skriva/säga att jag skäms över att vara svensk.

Thomaz Wåentiné

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel