Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge alltid människor en chans

Jag läser i LT om mamman som hotades av vräkning från sin lägenhet i Järna. Detta är ju så viktigt att ta upp.

Annons

Jag finner inte ord för hur kärlekslös denna handling är! Jag har själv råkat illa ut en gång i livet och vet hur tufft det kan vara. Dagens samhälle har ett hårt klimat och det är svårt för människor som har det ekonomiskt svårt att få en chans komma i kapp och få livet på rätt köl. Har man räkningar som inte kan betalas mår man nog dåligt som det är. Kommer sedan fogden och säger att du inte får stanna i det hem där du har en fristad – då faller allt. Finner inte ord när jag läser något sådant.

Tycker bara att människor i liknande situationer ska ges en chans! Att hyresvärden kan ge möjlighet att delbetala på något sätt.

Jag stod bakom protesterna från mitt håll här i Stockholm. Jag har själv bott på Norrtuna som barn, från att jag var sex år till att jag var elva. Jag vet att det redan då fanns många barnfamiljer som hade det tufft ekonomiskt.

När jag läste detta kände jag: Var finns kärleken? Jag vet inte hela historien bakom detta, men min åsikt är att alltid försöka ge en hjälpande hand och hitta lösningar om möjligt. Nu slutade detta bra som jag förstår. Men jag vill säga till såväl myndigheter som privatpersoner att alltid göra allt som står i er makt för att rädda en medmänniska i en utsatt situation! För vad är när allt kommer omkring viktigt för varje enskild individ när det är dags att lämna jordelivet, tänk på det ... att ha räddat en medmänniska på något sätt.

Det är kärlek!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel