Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gangstermålet går in i slutfasen

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

På måndag inleds slutpläderingarna i det stora gangstermålet i hovrätten. Frågan om Nätverkets existens blir avgörande för domslutet.

Efter två tingsrättsförhandlingar och snart en hovrättsförhandling går nu gangsterrättegången in i sin absoluta slutfas. På måndag inleder åklagarsidan med sin avslutande slutplädering.

Det handlar om Södertäljenätverkets existens – något man fick gehör för i tingsrätten och som även den här gången blir avgörande för utgången av målet.

Tingsrätten slog fast att det existerar ett kriminellt nätverk i Södertälje och att ledaren för detta nätverk är Bernard Khouri, 33. Han dömdes till livstids fängelse för anstiftan till morden på spelklubben Oasen i december 2009 och juli 2010.

Svea hovrätts uppfattning i frågan blir avgörande för om domen mot Khouri står fast.

– Jag tycker att bevisningen blivit starkare hela tiden, säger Björn Frithiof vid internationella åklagarkammaren.

Bevisningen bygger mycket på telefoninspelningar och förhör.

Men de åtalade slår tillbaka och menar att något nätverk inte existerar. I stället menar de att de utsatts för ett justitiemord.

– Tingsrättens dom grundar sig enbart på struktural bevisning, så får man inte göra, säger Khouris advokat Fredrik Ungerfält.

I augusti väntas domen.