Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gangsterdömd släppt fri

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Hovrätten har beslutat att försätta en 38-årig Södertäljebo på fri fot, som dömdes av tingsrätten i det stora gangstermålet till ett och ett halvt års fängelse för utpressning och försök till utpressning.

Domen har överklagats till hovrätten och i avvaktan på en ny rättegång har 38-åringen krävt att försättas på fri fot. Alltsedan den 20 december 2011 har han suttit häktad – en allt för lång tid för ett så pass kort straff, enligt hovrätten, som skriver: ”Hovrätten anser att det inte är proportionerligt att NN (personens namn) är fortsatt häktad i målet”.

Samtidigt finner hovrätten i likhet med tingsrätten att 38-åringen är ”på sannolika skäl misstänkt för utpressning och att det finns risk för att han fortsätter sin brottsliga bana”.

38-åringen dömdes i tingsrätten tillsammans med flera andra för att ha deltagit i utpressningen av en familj i Västergård.