Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gangsteråtalade kan släppas fria i dag

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Första gången fick den tas om, men nu närmar sig andra tagningen av gangsterrättegången sitt slut. I dag avgörs om de sex häktade får sitta kvar i väntan på dom.

I dag når omtagningen av tingsrättsförhandlingen i Gangsterrättegången till sist sitt mål.

Under dagen kommer två kvarvarande försvarare att hålla sina pläderingar. Dessutom kommer tingsrätten ta ställning till så kallade frifotsyrkanden för de personer som fortfarande sitter häktade.

Det handlar som LT tidigare berättat om sex personer som alla suttit häktade mycket länge. Två av dem, däribland Bernard Khouri, har suttit häktade sedan 2011, de andra sedan 2010.

De kräver genom sina advokater att släppas fria i avvaktan på dom. Tingsrätten väntas ta ställning till kraven vid slutet av förhandlingarna.

Frisläppanden i samband med att rättegångar avslutas brukar anses vara ett förhandsbesked på att rätten kommer komma med en mild eller friande dom.

LT uppdaterar nyheten under dagen.