Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammal brygga byts mot ny

Bryggor rivs, och nya byggs upp i Yttre Maren. Men det har inget med Sjöfartsverkets projekt i Kanalen och Slussen att göra.

I veckan kom en gul pråm till Yttre Maren.

Och snabbt var cirka 90 meter av den gamla träbryggan nedanför Borgmästarvillan och söderut borta.

– Det var under en planerad besiktning som det visade sig att bryggan borde bytas ut helt. Det skulle kosta ett par hundratusen att renovera och lappa, så som vi gjorde i inre Maren för ett par år sedan, och ungefär 600 000 att bygga en helt ny. Vi valde det senare, säger Tomas Lindgren, parkingenjör på kommunen.

Det är alltså den smala bryggan från platsen där ångfartyget Edjern ligger fram till de första båtbryggorna i Gästhamnen som byts ut.

– Resten av bryggan mot Gästhamnen har andra pålar av järnvägsräls och borde hålla längre. Men vi ska se över den delen också, längre fram, förklarar Tomas Lindgren.

Den nya bryggan, som beräknas vara klar i slutet av maj ska bli bättre för gående och för de som står och fiskar, eftersom den kommer att vara lite bredare än den gamla.

De gamla pålarna kommer att ersättas av nya.

– Men det här har ingenting att göra med Sjöfartsverkets löfte om nya gångvägar och broar. Det kommer senare.