Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla Konsum blev affär och fick uteplats

En bild från Södertälje kommuns södra delar, Mölnbo, har ankommit. Bilden torde vara från 1960-talet, kanske något senare.

Annons

En bild från Södertälje kommuns södra delar, Mölnbo, har ankommit. Bilden torde vara från 1960-talet, kanske något senare.

Bilden torde vara från 1960-talet, kanske något senare. Den visar den Konsumbutik som låg vid sydöstra landfästet vid bron som går över järnvägen.

Där delar sig vägen och Fagernäsvägen går åt norr parallellt med järnvägen. Tidigare låg posten där jämte en enkel godsexpedition. Vid affären går Stenbyvägen rakt österut.

Strax efter affärslängan går en väg, Trollvägen, mot norr och vid den låg ortens postkontor.

Där finns även en kyrklig lokal som kallas Postillan om vi minns rätt. Den gula byggnaden vi ser längre bort mot öster (höger på bilden) var enligt en karta från 1984, ett Folkets hus.

Kartan bygger på flygfoton och är utgiven av Södertälje kommun. I den byggnad där Konsum då höll till, finns sedan några årtionden en privat affär som byggts ut med en matservering.

Åt Stenbyvägen har innehavaren byggt en sommarveranda som, vid tjänlig väderlek, är trevlig att sitta på och äta. Den som inte varit där sedan bilden togs, bör åka dit och se förändringarna. Mölnbo är i övrigt inte särskilt turistiskt men har en del att visa upp som väl motiverar ett besök.

Kyrkan, med sin välhållna kyrkogård, och hembygdsgården alldeles intill den brusande järnvägen kan vi rekommendera.