Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gågatan förlängs till Saltsjötorget

Nu ska gågatan förlängas ytterligare på Järnagatan för att knyta ihop Stora torget med Saltsjötorget.

Det här är den andra etappen i arbetet med att förlänga gågatan som går längs Järnagatan från Badhusgatan fram till korsningen med Nygatan, alltså där Saltsjötorget ligger.

Utbyggnaden av gågatan är ett delprojekt inom ”Södertälje city i samverkan” där kommunen samarbetar med flera aktörer för att utveckla stadskärnan.

Fem parkeringsplatser och två handikapplatser har tagits bort för att skapa en promenadvänlig gata som knyter ihop stadskärnan. När ombyggnaden är klar under hösten kommer bara de två handikapparkeringarna komma tillbaka.

Förlängningen av gågatan ska bli gångfartsområde, vilket betyder att gående har företräde i trafiken.

Utseendemässigt kommer gatan att likna den tidigare förlängningen när det gäller markbeläggning, möblering, belysning och skräpkorgar.

Sträckan ska handikappanpassas där det är möjligt och fastighetsägarna vill. Lindarna som flankerar gatan i dag ska tas ned och ersättas med turkhassel och det ska även bli fler växtbäddar som ska ge de nya träden en bättre miljö.

Boende och distributionstrafik kommer att kunna använda gatan under byggtiden.