Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra utpressare gömmer sig från polisen

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Fyra misstänkta utpressare jagas av ­polisen – männen har hållit sig gömda i snart fyra veckor. I torsdags häktades de i sin frånvaro ­
av Södertälje tingsrätt.

De fyra männen, 27, 38, 40 och 44 år gamla, har varit efterlysta av polisen i snart en månad. Sedan en 49-årig man greps i Södertälje den 14 november misstänkt för grov utpressning, tros de andra fyra ha gått under jorden.

– Det finns indikationer om att de varnades, säger kammaråklagare Nils Lundberg vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Enligt uppgift från polisen har alla koppling till Södertäljenätverket och är välkända av såväl Södertäljepolisen som länskriminalen.

– Vi tror att de finns kvar i Sverige men håller sig gömda, säger en poliskälla till LT.

LT kan också berätta att det just nu pågår flera utredningar parallellt som rör den grova organiserade brottsligheten i Södertälje.

– Det kommer att väckas nya åtal inom kort, sade Tora Holst, på presskonferensen för ett par veckor sedan inför den stora dubbelmordsrättegången.

Polisen är dock mycket förtegen om vilka brott som utreds.

– Vi har nu tydligt visat Södertäljeborna att vi gör allt för att komma tillrätta med den grova organiserade brottsligheten i Södertälje och att vi inte tänker lämna staden förrän vi är klara. Nu är det upp till de goda krafterna i Södertälje att träda fram och bidra. Även om folk pratar med oss allt mer så vill vi att fler kliver fram och hjälper till, säger Gunnar Appelgren, chef för Operationsgrupp Stockholm.

Läs mer i lördagens papperstidning eller köp ett digitalt lösnummer här.