Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra chanser till seger för Täljerevyn

Täljerevyn 2016 var bra. Det tyckte juryn för Revy-SM också. Två nummer är klara för final, två för semifinal.

Täljerevyns beslut att köpa in en airboard (gåbräda) gav frukt. Både sketchen med den inskridande DÖ-den ”En nära DÖ-upplevelse” och Hans Qviströms hisnande ”Åkes svävarskola” är airboarden väsentlig.

– Vi hade tidigt bestämt att Döden skulle liksom skrida in på en airboard, men sen började Hans skämta och leka under repetitionerna och en typisk Qviström-sketch blev till, säger Täljerevyns regissör Lasse Karlsson.

– De senaste åren här vi nominerats till Revy-SM, och även om vi gick tomhänta därifrån förra året, tycker vi alltid att vi har chansen att vinna. Det var ju ovanligt många som tyckte att vår revy var bättre än tidigare just i år. Vi arbetade på bra och Gustav Gälsing kom in som en injektion – alla höjde sig, säger Lasse Karlsson.

Revy-SM avgörs i Borlänge i augusti, och då kommer andra revyartister och vanlig publik få se fyra nummer från Täljerevyn.

Två direkt till final: ”Kommunens gå-test” (Lokalt nummer) och ”En nära DÖ-upplevelse” (Sketch).

Och två i semifinal: ”Spotta ej i koppen” (Sång och musik) och ”Åkes svävarskola” (Monolog).

–Vi åker dit hela gänget. Det kostar på, men är väldigt roligt.