Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra bilar i krock - med truckdäck

Fyra bilar är inblandade i en krock på motorvägen i riktning mot Nykvarn på torsdagsmorgonen. Boven i dramat är ett däck.(Uppdaterad 08.35)

Enligt de första uppgifterna handlar den om en singelolycka som inträffade klockan 07.20 på E20 på motorvägen utanför Almnäs i körfältet mot Nykvarn. Bilen ska ha krockat med någon form av stort maskindäck som låg på vägbanan, förmodligen ett truckdäck. Och det tillfogade stor skada. Snart kom fler bilar och körde in i den första.

– Det är fyra bilar som kört in i ett truckdäck eller någon form av maskindäck, säger Henrik Lindström, operativ chef på räddningscentralen.

Var kommer däcket ifrån?

– Det vet vi inte. Det finns ingen på plats som är ägare.

Uppdatering 08.35

Ingen person ska ha skadats allvarligt vid olyckan. Bilarna är nu flyttade från vägen.

I natt strax efter klockan 00.00 utfärdade Trafikverket en halkvarning på samma väg, E20 mellan Mariefred och Södertälje, på grund av underkylt regn. Halkbekämpning skulle pågå fram till klockan fyra men varning kvarstår på morgonen.