Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Furuborgskolan nominerad till hållbarhetspris

Den nya Furuborgskolan i Nykvarn var en av tio nominerade skolor i kategorin Årets Klimatkök när White Guide Junior presenterade sin lista på måndagen.

White Guide Junior och Senior syftar enligt till att lyfta fram "allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige". Detta görs genom att fokusera på ett helhetstänk gällande exempelvis smak och näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn och hållbarhet som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna kring de offentliga måltiderna.

Under det senaste året har drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testats och priserna för de 13 kategorierna kommer att delas ut den 18 september 2018 i Göteborg. Vinnaren i kategorin Årets Klimatkök presenteras då i samarbete med Oatly.