Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt ös på Månskenrinken

Trots en total snöbrist ligger Månskensrinkens is blank. På annandagen passade många på att knyta på sig skridskorna och åka.

Annons

– Det är första gången jag åkt skridskor på två år, säger Moa Wiik, 12 år.

– Det känns som Bambi på hal is, säger kompisen Lydia Karlsson, 12.

Båda passade på att åka skridskor på klassiska Månskensrinken i Rosenlund på annandag jul.

Det var en riktigt fin vinterdag – även om snön helt saknades. Men solen strålar beströk isen och ingav den där härligt stärkande vinterkänslan ihop med de kalla vindarna.

– Det är ju så himla tacksamt att det ändå finns is att åka på fast det saknas snö, säger Patricia Jonsson, från Brunnsäng, som stod i båset och knöt barnens skridskor samt serverade varm saft.

– Ja, egentligen skulle det bli varm choklad, men mjölken var slut, säger hon.

Det tycktes inte sonen Elis, 8, lida särskilt mycket av när han efter en åktur i de kalla vindarna med julklappsskridskorna styrde mot hemmabåset och värmde sig med en mugg varm saft.

Dottern Nellie Jonsson, 11, passerar med kompisen Felicia Idh, 11. Felicia berättar att hon vanligtvis brukar åka skridskor hemma på golfbanan i Högantorp, men nu följde hon med till Månskensrinken. För någon is på golfbanan har det ju inte hunnit bli och dessutom är Månskensrinkens is så mycket bättre.

Familjen Niiranen med Johanna och Peter samt barnen Pinja och Aleksi, hade också snott på sig skridskorna och åker på bred front fram på isen.

– Vi tänkte att det var kul att åka ut på isen när det ändå inte finns någon snö, säger Johanna Niiranen och skrinnar vidare.