Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fryshuset hoppar av basketligan dam

Fryshuset har bara vunnit två matcher i basketligan dam den här säsongen. Nästa säsong blir det inga - klubben har nämligen beslutat sig för att inte vara med då.

Annons

I helgen meddelade damligans nästjumbo att det inte blir något spel i basketligan dam för klubben nästa säsong.

Fryshuset har tillsammans med Akropol varit ligans slagpåse den här säsongen. Lagen har bara slagit varandra - två segrar för Fryshuset och en för Akropol.

Nu väljer Fryshuset att ta nya tag i basketettan, där klubbens herrlag redan spelar.

"Klubben kommer att spela med ett herr- och ett damlag i basketettan denna säsong, bestående av främst egna och hårt satsande spelare", skriver Fryshuset på sin hemsida.

"Grunden till beslutet är att klubben i dagsläget inte ser att marknadsvärdet av att spela i någon av de två basketligorna motsvarar kostnaderna det medför. Således prioriterar klubben att lägga de resurserna på talangutveckling i basketettan i stället".

Fryshuset meddelar dock att klubben har för avsikt att någon gång i framtiden återvända till ligan både på herr- och damsidan.

På damsidan innebärt det att minst ett Stockholmslag försvinner. Akropol kan ju fortfarande åka ut via kval. Kvalet blir dock lättare, då det nu öppnar för minst en nykomling. Just nu ligger Eos från Lund och Högsbo från Göteborg på kvalplats i superettan. Men Östersund kan fortfarande utmana om en plats.