Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frustrerat Telge föll: "Spelar skitdåligt"

Telge förlorade hemma mot Umeå i toppmötet i basketligan, 76-82 - en fysisk match där Telge var hack i häl hela matchen, men där tränaren Hanna Bouldwin var allt annat än nöjd efteråt.

Telge, trea i tabellen inför matchen, tog emot tvåan Udominate från Umeå i Täljehallen. Det blev en fysisk match med mycket kamp, dueller och frustration.

Mest hos hemmalaget som var steget efter under hela matchen, ständigt omkring fem poäng bakom Umeålaget.

-Vi spelar skitdåligt. Offensivt och defensivt. Vi gör inte det vi ska offensivt, defensivt var vi på hälarna hela tiden. Vi vaknade för sent. Udominate är ett bra lag, men vi var inte där så som vi kan. Så jag är väldigt besviken, säger Hanna Bouldwin.

Hemmalaget hade svårt att hitta jämnheten i matchen och lyckades inte få till några längre sviter i vare sig anfall eller försvar. Trots det kämpade man sig ikapp och skapade nerv i matchen, i början av sista perioden var laget bara en poäng bakom, 65-66. Men sedan drog Udominate ifrån igen, bland annat anfört av suveräna amerikanskan Hollie Mershon.

-Vi kan inte byta poäng med dem, vi behövde få stopp i defence. Men det fick vi inte. Vi är där, men det är vi inte nöjda med, säger Hanne Bouldwin.

Telge var redo att ge allt med minuten kvar och fempoängsunderläge – då åkte lagets ena amerikanska Taneisha Harrison på sin andra tekniska foul i matchen och fick lämna planen. Hon hade tidigare i matchen även knuffat en domare och med minuten kvar rann det över igen, när hon knuffade till en motståndare.

Det tackade motståndarna för genom att sätta tre snabba poäng och döda spänningen.

-Jag såg bara en knuff. Jag vet inte vad som hände, men man får inte tappa skallen så där. Hon är besviken nu. För hon vet att man inte ska hålla på så, säger Hanna Bouldwin.

Trots förlusten visade Telge att man kan rå på topplaget Udominate i ett eventuellt slutspelsmöte.

-Det vet vi om, vi kan mycket bättre än så här, säger Hanne Bouldwin.

-De är större än oss på alla positioner, de är fysiska. Det blev mycket frustration på planen, säger Ellen Åström, point guarden som var en av Telges bästa spelare i matchen, spelade över 35 minuter och gjorde bland annat 22 poäng.

-Lagspelet fungerade inte, vi gör många bra individuella insatser, men arbetar inte som ett lag. Det var ingen vacker basketmatch, säger Åström.

Samtidigt vann Sallén mot Norrköping och passerade Telge i tabellen. Sallén och Telge möts nästa lördag i en intressant match.