Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frun blev påkörd – nu letar de vittnen

En kvinna i 60-årsåldern blev påkörd vid Geneta centrum av en smitare. Nu söker såväl kvinnans make som polisen efter vittnen som kan ha sett något.

Det var klockan 17.30 lördagen den 30 januari som kvinnan väntade på sin son i närheten av en parkeringsplats vid Geneta centrum. Hon gick på Klockarvägen mot busshållplatsen när en personbil på väg ut från parkeringsplatsen körde på henne från sidan. Fordonet smet från platsen. Ambulans tillkallades och kvinnan fördes till sjukhuset där hon opererades i huvud och ben.

– Hennes högra ben är helt skadat från knät och nedåt och detsamma med hennes armar och händer. Hon har opererats och fått sju stygn i huvudet. Nu väntas hon bli kvar på sjukhuset i minst sex veckor, säger hennes make Ghalib Alzuhairi och fortsätter:

– De säger att hon kanske behöver flyttas från Södertälje sjukhus till ett annat lasarett med benbrott som specialitet.

Trots att det var mycket folk i rörelse på kvällen när olyckan hände så har polisen inte hittat några vittnen. Därför började kvinnans familj aktivt söka efter någon som har sett någonting. Nu i söndags, en vecka efter olyckan, satte Ghalib Alzuhairi upp lappar kring olycksplatsen i Geneta centrum där han, på arabiska, uppmanar vittnen att höra av sig.

Även polisen i Södertälje är intresserade av vittnesuppgifter. Tiden rinner iväg och risken är att gärningsmannen kommer undan.

– Det finns i dagsläget inga identifierbara uppgifter om förare och fordon. Därför är vi tacksamma för eventuella vittnesuppgifter som gör att vi kan komma vidare i det här, säger förundersökningsledare Håkan Wahlfridsson.

Enligt polisen har kvinnan sagt att en personbil plötsligt dök upp och körde på henne.

– Men hon har inget minne av hur bilen såg ut eller vem som satt bakom ratten, säger Håkan Wahlfridsson.

Polisen Niklas Pettersson, som handlägger ärendet, förklarar att det är kvinnans anhöriga som har lämnat informationen till polisen.

– Vi ska försöka prata med kvinnan själv nu, men det är ganska svårt, hon verkar inte ha mycket uppgifter, säger Niklas Pettersson.

Tror du att bilen har kört för fort?

– Det törs jag inte uttala mig om. En bil behöver inte köra speciellt fort för att det ska bli skador på en människa som går.

Kan det finnas ett vittne?

– De som var först framme och hjälpte kvinnan hade inte sett någonting. De kom dit för att hon skrek på hjälp, så det var så det upptäcktes av förbipasserande.

– Det kan ha varit sådan otur att ingen sett något, förutom personen som körde och de som eventuellt satt i bilen. Då är det oerhört svårt att komma vidare, säger Niklas Pettersson.