Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Froste lämnar Södertälje hamn

Erik Froste väljer efter tio år som vd på Södertälje hamn att avsluta sitt uppdrag. Nu ska han ta sig an nya utmaningar på Thor shipping transport. När han börjar är ännu inte bestämt då rekryteringen av ny vd ska påbörjas först.

Hur vill du summera dessa tio år?

– Det har varit roliga och lärolika år. Det är kul att se nära medarbetare utvecklas och växa. Mitt hjärta kommer alltid att klappa för Södertälje hamn. Jag är övertygad om att det går bra för hamnen i framtiden, säger Erik Froste.

Hur har verksamheten förändrats under åren?

– Världen snurrar fortare och fortare. Det är högre krav på hela verksamheten i dag än för tio år sedan. Det är en påtaglig skillnad, upplever jag. Det har gått framåt. Såvitt jag kan bedöma går hamnverksamheten i Södertälje en ljus framtid till mötes, säger Erik Froste.

– Vi har bland annat ökat våra bilvolymer och fått många nya affärer som gjort att hamnen nu går med vinst. Dessutom är jag mycket stolt över det miljöarbete vi har bedrivit. Men nu är det dags för mig att prova på något nytt. Jag kommer att jobba som affärsutvecklare och platschef på Thor shipping transport.

En rekryteringsprocess kommer att påbörjas snarast för att hitta en ny vd till Södertälje hamn. Därför kan man ännu inte säga när Erik Froste slutar, men som längst är det sex månader.

– Det är alltid tråkigt att tappa engagerade och kompetenta medarbetare. Samtidigt är jag glad för Eriks skull, som nu får nya utmaningar, säger koncernchef Stefan Hollmark.

Södertälje hamn

Södertälje hamns största affärsområden är RoRo, container, flytande och fast bulk. Lastning och lossning av fartyg, omlastning till och från bil och järnväg, magasinering och terminalhantering ingår i den dagliga verksamheten.