Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt inträde ska ge publikfest

När Syrianska tar emot Örebro i dag är det fritt inträde för publiken. För femte året i rad satsar klubben på en gratismatch och tidigare har det varit en bra affär – såväl ekonomiskt som sportsligt.

Klubben bjuder på inträdet med hjälp av ett antal sponsorer, som betalar en krona var för varje åskådare. Och Syrianskas marknadsstrateg Danny Barsoum hoppas på upp emot 5 000 åskådare.

– Det blir ju lite av ett jippo också, och bara att det blir en publikfest lockar i sig extra publik. Första gången vi gjorde det här var 2008 mot Västerås, när vi var på väg upp i superettan. Det är fortfarande den gång vi har haft flest antal sponsorer, 210 hade vi då, berättar han.

Då Syrianska inte har några biljetter som kostar 200 kronor eller mer till vanliga, blir det förstås ett välkommet tillskott i klubbkassan. Särskilt om det kommer mer än dubbelt så mycket folk som i vanliga matcher.

– Vi har haft den här matchen på hösten för att ge klubben en ekonomisk boost. Vi hade matchen i juli en gång, men då fick vi inte alls lika många sponsorer, berättar Danny Barsoum.

– Det är klart att det finns en sportslig aspekt också, fortsätter Barsoum, och menar att mycket folk på läktarna kan sporra spelarna lite extra.

Ett antagande som bekräftas av mittfältaren Robert Massi, som var (och målskytt) redan i matchen mot Västerås 2008.

– Det är mer stimulerande att spela inför stor publik. Det blir skön stämning när alla skriker och hejar, man får en extra kick. Jag hoppas att det blir så mot Örebro också, säger Robert Massi.

Syrianska får tillbaka tidigare avstängda duon Sharbel Touma och Gabriel Somi till matchen och lär dessutom ha tillgång till Alex Perreira igen. Örebro kan förmodligen mönstra samma lag som slog Kalmar borta senast. Enda frågetecknet är Tobias Grahn.