Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidsforskarnas grupp firar 10 år

På Lunaträffen kan man göra allt från att knyppla till att lära sig engelska – men fram för allt är det en social mötesplats.– Det är en plats för fritidsforskare, säger samordnaren Gunilla Andir.

10 år. Så länge har Lunaträffen funnits trots att den gång på gång hotas av nedläggning.

Självklart ska det firas och det med en utställning på Stadshuset.

– Vi vill visa upp allt konstnärligt och kreativt vi gör på Lunaträffen, men det finns även sådant som är svårt att visa upp som engelska och anhörigkafé.

I Stadshusets entré har många människor samlats för att titta på allt från målningar, knypplingar och snickeri till att läsa om bokcirklar och resor. Verksamheten fanns från början på Saltsjögården men den flyttade 2006.

– Jag har varit med varje onsdag sedan 89, säger Hilma Eriksson, och visar sina smådukar av näversöm.

Monica Blomstedt syr barnkläder och hon och de andra som syr med henne är alla med i Rädda Barnen. En del kläder som de gör säljer de, resten skänks till Läkarmissionen.

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), är också på plats och håller ett tal för att inviga utställningen:

– Lunaträffen är det viktigaste på dagen för vissa, det ska vi inte glömma. Jag längtar tills jag får vara med. Det verkar så kul. Då blir det kanske knyppling eller träslöjd, säger Godner.

Möten mellan fritidsforskare

Mötesplatsen Lunaträffen ligger på Gästgivaregatan 5 och alla som är 65+ är välkomna att vara med.

Här kan du träffa nya vänner, lära dig engelska, prata med en grupp som förlorat anhöriga, snickra, måla, knyppla eller bara komma för att ta en kopp kaffe och umgås en stund.