Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisör frias för sexuellt ofredande

Tingsrätten dömde frisören för sexuellt ofredande och misshandel mot två kvinnliga praktikanter. Nu river hovrätten upp domen – bevisen är för svaga.

De två flickorna praktiserade i frisörens salong i Södertälje från januari till november 2008, och anmälde honom för sexuella trakasserier och misshandel. Bland annat hävdar de att frisören, som är i 30-årsåldern, ska ha tafsat dem mellan benen, på brösten, pussat och kramat dem, något som ska ha pågått under hela praktikperioden.

Den 18 november ska han även ha sparkat den ena tjejen i magen och slagit henne på kinden – en händelse som fick flickorna att vända sig till polisen.

Tingsrätten dömde frisören, mot hans nekande, till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjkänst. Men nu river Svea hovrätt upp domen. Ord står mot ord, menar hovrätten och konstaterar samtidigt att det inte finns någon stödbevisning till flickornas version, som förvisso är trovärdiga men inte tillräckliga, enligt hovrätten.

Frisören har förnekat de anklagelser som riktats mot honom, han hävdar att det var en skämtsam mentalitet mellan honom och praktikanterna och att de brukade ”skoja” med honom genom att nypa honom i kinderna och ”sparka” honom, med mera, vilket intygas av andra anställda på salongen.