Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fridas titeldröm försvann i sista skottet

Ring ut på sista skottet. Sedan var Dynamo Kursks och Frida Eldebrinks titeljakt över. Nadezhda Orenburg vann den tredje och avgörande semifinalen med 75–72 i sin hemmahall.

Frida Eldebrink var en av Dynamo Kursk ledande spelare i matchen och fick stort förtroende som pointguard. Den svenska stjärnan spelade en bra bit över 36 minuter och landade på tio poäng, tre assister och plus två när hon var på banan. Bland annat satte Eldebrink två av fyra treor.

Dynamo Kursk ledde också matchen halvvägs in i den tredje perioden, men därefter vände Nadezhda Orenburg. Framförallt var det spanska landslagsguarden Anna Cruz som brände Kursk med sina 22 poäng. Amerikanska forwarden DeWanna Bonner fyllde på med 20 poäng.

Ändå hade Kursk chansen fram till sista skottet. Eldebrinks lag kom inte åt att foula när Orenburg satte bollen i spel med tio sekunder kvar – men bröt i stället en passning och stjärnan Nnemkadi Ogwumike hann hiva i väg ett skott från halvplan.

Ogwumike hade stått för 22 poäng i matchen. Det sista skottet skulle ha räddat förlängning – men träffade bara ringkanten.

För Dynamo Kursk återstår nu placeringsmatcher om tredjeplatsen, innan Frida Eldebrink ansluter till San Antonio inför WNBA-säsongen.