Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida bakom segern

Telge behövde en matchvinnare. Då klev Frida Fogdemark fram och sköt sönder Solna i SM-kvartsfinalserien.
– I dag var jag på hugget, konstaterade 18-åringen efter 63–55.

Det hände i mitten av den fjärde perioden när Solna plötsligt jobbat sig ikapp Telge. Hemmaforwarden Frida Fogdemark blev Fantastiska Frida och avgjorde slutspelsmatchen. Inom loppet av fyra minuter hittade Fogdemark rätt med tre trepoängare, den sista som betydde 61–50 var den definitiva spiken i kistan.

– Frida är en skytt, det vet vi. Därför ska vi inte låta henne ta det där skotten, men samtidigt gör Telge det bra som ger henne lägena, suckar Solnas SBBK-fostrade guard Josefin Olheim efteråt.

”Jossan” gjorde ingen dålig match själv, tvärtom. Med sina 17 poäng och 10 returer var det Olheim som tillsammans med landslagskollegan Katarina Andersson länge höll kvar Solna i matchen. Men när det skulle avgöras räckte inte de regerande mästarna till. Telge hade denna kväll fler pålitliga anfallsvapen. Förutom Fogdemark även Cleo Forsman, Sally Kabengano och Binta Drammeh. Och hemmalagets försvarsspel var aningen mer uppoffrande än Solnas.

– Fridas trepoängare och vårt lagförsvar vinner matchen åt oss. Att vi jobbar så bra ihop i försvarsspelet känns otroligt skönt, säger Sally Kabengano, som var tillbaka efter en tids sjukdom.

Läs hela artikeln i måndagens LT.