Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friande hovrättsdom överklagas inte

Hovrätten frikände tre män från långa fängelsestraff som Södertälje tingsrätts utdelat för ­försök till mord samt medhjälp.
Ett motiverat beslut som inte kommer överklagas enligt åklagaren.

Som LT tidigare har berättat sköts i december förra året en 30-årig man med flera pistolskott i Hovjsö. Tre män, en pappa och hans två söner, dömdes till långa fängelsestraff för gärningen men friades i förra veckan utav Svea hovrätt. Detta eftersom det inte är klart vem av de misstänkta som sköt 30-åringen.

30-åringens målsägandebiträde, Arash Raoufi, är besviken över hovrättens beslut att frikänna männen.

– Slutsatsen av hovrättens dom blir att om alla ljuger så går alla fria. Så tolkar jag det.

Vad har din klient sagt efter hovrättens dom?– Det vill jag inte gå på. Vi analyserar och diskuterar nu domen jag kan i dagsläget inte uttala mig om hur vi kommer att göra, säger Arash Raoufi.

Kammaråklagare Thobias Wilhelmsson, fallets åklagare under hovrättsförhandlingarna, är inte överraskad över hovrättens dom.

– Jag skulle säga att domen inte är omotiverad och den är mer riktig än tingsrättens dom. Jag är inte överraskad och ser ingen anledning att föra fallet vidare till Högsta domstolen. Mer vill jag inte uttala mig angående det här fallet.

Du tycker inte att det är märkligt att domarna från tingsrätten och hovrätten skiljer sig så markant åt?– Det får du fråga dem om. Men vi har ett rättssystem som innebär att det ska vara ställt utom rimligt tvivel att någon gjort, eller inte, gjort något. Och uppfylls inte de kraven då kan man inte döma någon.