Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fri skådis-parkering i medborgarförslag

Ändra tider för eldningstillstånd, nya parkbänkar och fri parkering för skådespelare. Det är några av de medborgarförslag som strömmat in till fullmäktige på sista tiden.

– Uppmärksamheten har ökat och intresset. Det är spännande, men förslagen måste handla om sådant som rör kommunen, kommenterar fullmäktiges sekreterare Ola Schön.

På nästa fullmäktige den 2 maj kommer sex nya förslag att tas upp: Övergångsställen på Katrlslundsgatan och Täppgatan, sänkt hastigheten och övergångsställe vid Stav, Hölö, eldningstillstånd, sätt upp bänk framför gamla Frälsningsarméhuset, inför fri parkering för skådespelare vid Sagateatern och bjud på mer underhållning på äldreboenden”.

I veckan registrerades ytterligare ett förslag, samt en medborgarfråga: Anlägg skidspår på Viksbergs golfbana, och är politikerna beredda att ta sitt sociala och politiska ansvar i Saltskog?