Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredheim efterlyser en hel bra match

Inför helgens hemmamatch mot Halmstad har Assyriska kunnat träna med full fart – och två fulltaliga elvor.

Annons

Torsdagens träning var den första på länge då Assyriskas tränare Tor-Arne Fredheim har kunnat låta laget spela tvåmål på allvar.

– Det var första passet för Kenny (Pavey) och Jojjo (Makdessi) och det är riktigt kul och glädjande att de är tillbaka. Vi vet inte hur det blir, de kan nog inte spela än, men vi kunde lyfta upp ett par juniorer och spela elva mot elva på träningen och det har vi inte kunnat göra så ofta. Det gör oerhört mycket för kvaliteten på träningarna, säger Fredheim, som till Assyriskas hemsida säger att Pavey, Makdessi, Soo Yong Yoon och Gabriel Valongo Da Silva inte är tillgängliga för spel i helgen, men att Mamadou Wague är redo.

Assyriskatränaren hoppas först och främst på en väl genomförd match mot Halmstad.

– Poängmässigt har det varit tungt. Visst har vi tappat poäng vi borde ha haft, i alla de här tre uddamålsförlusterna har vi varit med. Givetvis känns det tungt men det är bara att jobba vidare.

Ni möter serieledande Halmstad i helgen, vad tänker du om det?

– De ångar på bra, men det känns som ett bra läge att möta dem. Vi behöver visa att vi kan göra en bra match nu. Det gäller att alla jobbar hårt för laget, det är vad vi måste göra för att få till en förändring.

– Första halvlek senast (mot Åtvidaberg) var bra och vi hade kunnat göra 2-0 och även mot Örgryte skapade vi oerhört mycket chanser. Men det var inte bra hur vi lämnade över initiativet till Åtvidaberg i andra halvlek. Där var det 45 minuter som inte var bra. Man kan alltid ha tio minuter eller en kvart som inte är så bra men inte en hel halvlek. Vi måste bli jämnare och ha en högre lägstanivå.

Serieledande Halmstad, som inlett serien med tre segrar och en förlust, har inga nya skador och räknar med att komma till Södertälje med samma startelva som senast.