Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransk mittback klar för Assyriska

Assyriska letade en mittback - och testade tre i förra veckan. Nu har klubben också kontrakterat en av dem.

Mamadou Wague. Så heter den 25-åring som är tänkt att komplettera lagkaptenen Linus Malmborg i Assyriskas backlinje. Mamadou Wague är fostrad i Frankrike, men har spelat en hel del i Saudiarabien, Cypern och Ungern så fhan har en del rutin.

– Vi har sökt en mittback som är stark och bra på huvudet, och det är han. Och så är han van att spela på konstgräs som han har gjort i Ungern, säger Assyriskas tränare Tor-Arne Fredheim.

Efter att ha tränat med laget förra veckan har Södertäljeklubben värvat Wague, som närmast kommer från den saudiarabiska klubben Najran SC. Han har ett kontrakt fram till i sommar.

– Vi har ingen träningsmatch i helgen så vi bestämde oss för att skriva kontrakt nu efter bara några träningar, men det har sett bra ut, säger Tor-Arne.

I Frankrike har Mamadou Wague meriter från U19-landslaget, och har spelat för Le Mans och Metz i andraligan.

– Jag kommer att ge allt för laget och jag hoppas kunna lyfta oss mot högre höjder. Fokus kommer att ligga, för min del, på att göra mitt bästa, säger Mamadou Wague till Assyriskas hemsida.

Assyriska är inte klart med sitt lagbygge än. Minst en back till behövs och en central mittfältare.