Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från kris till glädjebesked

För en vecka sedan var läget krisartat för stiftelsen Saltskog gård och ordföranden vädjade om sponsring. Uppropet hörsammades och i dag är värsta faran över.

Fastigheterna på Saltskog gård är i behov av reparation och underhåll, både akut och på längre sikt, om konstnärs- och kulturcentrumet ska överleva. Så löd budskapet från Ulf Sundblad, ordförande i stiftelsen Saltskog gård.

– Jag har lidit fruktansvärt när jag känt att jag inte räckt till, samtidigt som jag sett hur konstnärer och andra som älskar gården och miljön har slitit. Det gick så långt att vi satt med en konkursansökan underskriven och klar, berättar Ulf Sundblad.

På stiftelsens årsmöte i torsdags kunde han dock meddela att den akuta krisen var undanröjd.

– Ja, det satte fart på bland annat kommunen och vi kommer få ett tvåårigt ekonomiskt tillskott därifrån, samtidigt som vi intensifierar vårt arbete här och tillsammans med kommunen.

Hur mycket pengar det handlar om eller varifrån de utbetalas vill Sundblad inte gå in på i nuläget.

– Om kommunen vill stötta oss så tycker jag de ska få svara på de frågorna. Men här kommer vi i alla fall att fira ett Liljevalchsjubileum med förhoppningsvis en fin utställning. I höst introducerar vi också Liljevalchs äppelmust och på sikt har jag en dröm om ett sommarkafé här.