Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Atlético Madrid till Järna SK

Efter ett äventyr som ungdomsproffs i Atlético Madrid lade han skorna på hyllan. Nu snörar Mattias Kjellman, 21, på sig skorna igen – i division tre-laget Järna SK.

Annons

På en träbänk utanför omklädningsrummet vid Ljungbackens IP sitter Mattias Kjellman. Ett stenkast bort ligger konstgräset, där Järna SK i fjol hämtade 25 av 33 möjliga hemmapoäng.

I morgon sparkar division 3-serien i gång igen, med ett derby borta mot Trosa-Vagnhärad .

– Vi har ett intressant lag, tycker jag. Ny tränare och lite nya spelare. Det vore kul om vi kunde klättra i divisionerna, säger Mattias Kjellman.

Det är här 21-åringens fotbollskarriär tagit fart igen, efter ett nästan två år långt uppehåll.

Som 17-åring flyttade anfallaren ner till den spanska huvudstaden, för att pröva vingarna som ungdomsproffs i Atlético Madrid.

– Att få den chansen ... Det var nästan overkligt. Det var riktigt häftigt.

Fem sträckningar på kort tid i baksida lår skulle dock sätta stopp för det mesta av spelet ute på plan.

– Jag fick aldrig riktigt visa vad jag kunde. Det var tufft, särskilt att behöva möta alla skador själv, utan familj och vänner.

Till sist tog han beslutet att vända hem, för att fortsätta utvecklas i Sverige. Det blev i stället starten på en ny tuff period.

– Jag fick inte spela under ett års tid på grund av min dåvarande agent, som låste mig i kontrakt eftersom han inte fick de pengar från klubbarna som han ville

ha. Jag tappade glädjen helt enkelt och tackade för mig.

Efter ett drygt två år långt uppehåll skrev Kjellman i juni förra året på för Järna SK – något otränad och klumpig, men snart med glädje till fotbollen igen.

– Men det är väl först nu jag börjat komma upp i min normala standard. Jag tror jag har gjort elva mål på nio matcher här under försäsongen.

Kvällssolen är på väg ner över Ljungbackens IP, det är dags för träning. Johan Bakircioglu kommer ut från omklädningsrummet med en kvast och börjar sopa rent träbänken.

– Det måste putsas fint så att stjärnan kan gå här, skämtar Bakircioglu innan han riktar sopskaftet mot Kjellman och frågar hur det känns att ha spelat i Atlético Madrid.

Mattias Kjellman skrattar åt det hela. 

– Själv har han alltid Hammarbykläder på sig när han kommer till träningarna, med Kennedy på ryggen.

Hemma hos anfallaren finns en annan tröja, med ett något större namn på

ryggen, som minne från tiden i Spanien.

– Jag har faktiskt Radamel Falcaos tröja hängandes där hemma. Den fick jag med mig.

Har du tvättat den?

– Nej, den luktar inte så jävla illa – han luktar väl naturligt gott, skrattar Kjellman.

Kan du fortfarande drömma om spel i de högre ligorna?

– Det är ju en barndomsdröm. Så absolut, vissa drömmar finns ju kvar. Men just nu tycker jag att det är skönt att spela här i Järna, på den nivån som det är.