Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Framtidens artist" deltar i konsert i Södertälje – ska få fler unga att rösta

Under lördagskvällen anordnas en konsert på Stadsscenen i Södertälje. Bland annat kommer hiphop-artisterna Lamix och Njol. Syftet med spelningen är att få fler unga att gå och rösta i valet.

Ikväll kommer Lamix att spela klockan 19.00 i Södertälje på Stadsscenen. Han utsågs till "Framtidens artist" på P3 Guld tidigare i år.

Spelningen har arrangerats av SSU som en del av kampanjen Res dig upp, vars syfte går ut på att få fler unga att vilja rösta i valet.

Arrangören betonar i ett pressmeddelande att "valdeltagandet och demokratin" står i centrum, inte partipolitiken – "ingen uppmanas att lägga sin röst på just Socialdemokraterna".

– Det är otroligt viktigt att fler unga går och röstar och använder sin chans att påverka samhället. I valet är vi alla jämlika, alla får en röst och lika stor chans att påverka vilket samhälle vi ska ha de kommande fyra åren, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.