Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden oklar för Alex Michel – hoppas på flytt i vinter: "Behöver en liten nytändning"

Kontraktet går ut, och hur framtiden ser ut har Alex Michel ännu ingen aning om.
Syrianska är fortfarande ett alternativ för mittbacken – men helst av allt skulle han vilja kliva uppåt i seriesystemet.
– Jag känner att jag kanske behöver en liten nytändning nu, en push för att kunna utvecklas ännu mer och nå dit jag var innan jag blev skadad, säger 24-åringen.

Annons

För lagets del blev säsongen lång och jobbig, och avslutades med kvalspel. Men för Syrianskas mittback Alexander Michels egen del var den desto bättre.

Äntligen fick han vara skadefri, och visade att han håller hög klass.

Men nu sitter han på ett utgående kontrakt – och framtiden är ännu oklar.

– Jag har faktiskt ingen aning, om jag ska vara ärlig. Jag vet inte än. Jag vill ju såklart vidare uppåt i seriesystemet, men man vet aldrig. Det är inte så lätt, säger Alex Michel och fortsätter:

– Vi håller fortfarande på och kollar runt lite. Syrianska har hört av sig och är intresserade, och det är absolut ett alternativ om det inte finns något bättre.

När du säger bättre – tänker du då på Allsvenskan eller utlandet, eller kan en toppklubb i Superettan också vara ett alternativ?

– Nej, när jag säger bättre är det Allsvenskan eller utomlands. Syrianska är det enda alternativet i Superettan. Jag tror inte att det finns några andra klubbar i Superettan som skulle kunna ge mig något bättre än Syrianska kan ge mig, och Syrianska är ändå mitt lag och de har gett mig så jävla mycket genom åren. Det hade inte känts bra att gå till ett annat lag i Superettan.

LÄS MER: Kvalhjälten glad åt nya kontraktet – lovar att fortsätta producera

2015 avslutades Michels säsong i förtid efter att han dragit av korsbandet i vänster knä, samma skada som han drabbats av en gång innan. Kanske var det också lite extra tungt med tanke på att Örebro visade allvarligt intresse innan den säsongen drog igång. Men nu tycker Alex Michel att han har visat nog för att förtjäna en chans i en bättre liga.

– Jag har ju mina meriter, och jag har varit skadad två år. Men nu har jag ändå visat att jag kan vara skadefri ett år och kört på rätt så bra. Speciellt den sista halvan av säsongen var riktigt bra för mig och hela backlinjen, hela laget släppte inte in så mycket mål, så det tycker jag.

Att han vill till en bättre klubb i en bättre liga handlar mycket om att få större möjlighet till personlig utveckling.

– Jag känner att jag kanske behöver en liten nytändning nu, en push för att kunna utvecklas ännu mer och nå dit jag var innan jag blev skadad. Det är lite svårt i Syrianska när man har varit där så länge, man blir lätt lite bekväm. En ny push i ett bättre lag vore skönt, där man är omringad med kanske lite bättre förutsättningar och bättre spelare, så man får kämpa lite. Nu kämpar jag ju alltid hela tiden ändå, men.

I veckan stod det klart att Sharbel Touma blir ny tränare i Syrianska. Och det är en tränarlösning som Alex Michel tror på.

– Väldigt intressant, faktiskt. Sharbel Touma är en av de bästa som jag har spelat med i Syrianska, och det ska bli kul att se vad han gör som tränare. Jag tror att det kommer funka, för han har ändå en bra rygg med bra karriär, och han vet vad som behövs. Bara han kan få ut det som tränare så tror jag att det kan funka bra.

Men det har ingen påverkan på ditt klubbval?

– Nej, det hänger inte på det.

Annons