Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framtiden för hjärt- och kärlvården är god

Jag vill tacka Lasse Järping för hans engagemang i vårdfrågan. Jag är medveten om att Hjärt- och kärlcentrum i Södertälje har varit både uppskattat och viktigt för många länsbor, särskilt bland äldre.

Det fanns tidigare ett avtal mellan landstinget och Hjärt- och kärlcentrum som det inte fanns laglig möjlighet att förlänga. Landstinget måste naturligtvis agera juridiskt korrekt och avtalet avslutades därför den 31 mars i år. Sedan dess gäller i stället ett nytt avtal som ger tre vårdgivare i uppdrag att diagnosticera och ge vård till patienter med hjärt- och kärlproblem. Det är viktigt att notera att beslutet om tilldelning togs av samtliga partier i en helt enig hälso- och sjukvårdsstyrelse.

Framtiden för alla som behöver komma i kontakt med vården på grund av problem med hjärta och kärl ser god ut. De nya vårdgivarna kommer kunna erbjuda goda öppettider, förbättrad möjlighet till forskning och en högre grad av tillgänglighet.

För mig som kristdemokrat är det viktigt att fortsätta kämpa för en trygg vård för alla, gammal som ung.

Ella Bohlin (KD)

barn- och äldrelandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare